Masterclass Enigma-aanpak vo

De online-masterclass Enigma-aanpak omvat drie lezingen. Dit zijn:

1. Een inhoudelijke verkenning van de kwaliteitsaanpak

  • Wat is kwaliteitszorg
    In de masterclass wordt veel aandacht besteed aan kwaliteitszorg in het onderwijs. We behandelen hoe je systematisch de kwaliteit van het onderwijs kunt bewaken, welke maatregelen je kunt nemen om de kwaliteit te behouden en hoe je deze zo nodig kunt verbeteren.
  • Ambitie- en kwaliteitskaarten
    Hoe kun je concreet de visie vertalen naar werkbare doelen?

2. De rol van de expert-leraar in de schoolontwikkeling

Expert-leraren verschillen van andere leraren ‘wat betreft hun impact op het leren en de resultaten van de leerlingen’ (Hattie, 2013). Maar hoe maakt de expert-leraar het verschil binnen de school? Hoe vind en positioneer je een expert-leraar? En kan iedereen een expert-leraar zijn?

3. Implementatie en borging

Implementeren is een procesmatige en planmatige invoering van een nieuw systeem, of model. Je wilt de gekozen aanpak integreren in het praktisch handelen en inbedden in de schoolorganisatie als geheel.

We horen graag van je of je aan de masterclass wilt deelnemen. Meld je aan door een mail te sturen naar Marit van Daal maritvandaal@gmail.com

Kosten: €150 euro per deelnemer. De materialen die nodig zijn om de masterclass te kunnen volgen worden vooraf toegestuurd. We streven ernaar om de masterclass in kleine groepen aan te bieden. De maximale groepsgrootte is 16 deelnemers.

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor iedereen werkzaam in het vo zoals docenten, sectievoorzitters, teamleiders, vakgroepvoorzitters, werkgroepleiders, schoolleiders en zorgcoördinatoren.

Data en tijdsinvestering

Per online-bijeenkomst van 3 uur wordt een tijdsinvestering van 1 uur gevraagd voor de voorbereiding.

  • Woensdag 27 oktober 13.30-16.30 uur

Door wie? 

De bijeenkomst wordt verzorgd door Marit van Daal en Eva Naaijkens

Schrijf je nu in voor de online masterclass van 27 oktober